Ο διευθύνων σύμβουλος της ABB FIA Formula E, Alexandro Agag δήλωσε πως προσφέρει υποστήριξη στους διοργανωτές του MotoE καθώς μία φωτιά λίγο πριν την έναρξη της σεζόν κατέστρεψε όλο τον στόλο των ηλεκτροκίνητων μηχανών.


Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πίστα της Jerez τον προηγούμενο μήνα και προήλθε από βραχυκύκλωμα σε μπαταρία υψηλής πυκνότητας σε ένα σημείο φόρτισης, με αποτέλεσμα η έναρξη της σεζόν στο MotoE να καθυστερήσει μέχρι τον Ιούλιο.

Ο Agag είπε πως απλά θέλει να δείξει την αλληλεγγύη του ως προς αυτούς.

"Έστειλα ένα μήνυμα στα παιδιά από την Dorna την επόμενη μέρα λέγοντας πως αν χρειάζονται την βοήθεια μας, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε" είπε o Agag.

"Αυτό πρέπει να κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι το να κάνεις αυτά τα πράγματα δεν είναι εύκολο."

"Έχουμε κάνει 50 αγώνες χωρίς κανένα περιστατικό, ούτε ένα μικρό βραχυκύκλωμα. Αλλά αυτό απαιτεί πολύ δουλειά, πολύ εμπειρία και πολύ προσπάθεια για να βεβαιωθούμε ότι όλα λειτουργούν."


" Οπότε αυτό δείχνει ότι η Formula E τα έχει κατάφερε καλά και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου,ειδικά την ομάδα επιχειρήσεων υποδομής, την ηλεκτρική ομάδα της Formula E. Κάνουν μια εκπληκτική δουλειά,επειδή δεν είναι εύκολο."

"Η απόδειξη ότι δεν είναι εύκολο ήρθε την πρώτη φορά που αυτοί (Μoto E) τα έβαλαν όλα μαζί και έπιασαν φωτιά."

"Δεν δουλεύουμε σε κανένα υπερβολικά επικίνδυνο περιβάλλον,  αλλά είναι κάτι που δεν είναι εύκολο και πρέπει να γίνει σωστά."

"Και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τους φίλους μας από την Dorna αν το χρειαστούν."